maanantai 15. maaliskuuta 2010

Kevättä odotellessa

Meillä odotellaan kevättä ja kesää jo kovasti. Viime päivinä koirien ulkoilutus on onneksi ollut vähän helpompaa, kun hanki kantaa Sissiä jo ihan kevyesti ja Pikoakin suurimmaksi osaksi, välillä se humpsahtelee. Pääsee Sissikin ottamaan vähän etäisyyttä... :)

Tänään käytiin Sissin kanssa ottamassa rokotteet ja vielä kuukauden päästä mennään ottamaan Rabies. Silloin rokotetaan samalla käynnillä Piko. Sissin paino 13 viikon ikäisenä 7,9 kg. Aiemmin pahasti mäyräkoiran rakennetta muistuttava Sissi on nyt onneksi alkanut kasvattaa jalkojaankin!

Sissi 13vko ja Piko 2v 11kk:
Tänään bongasin pihasta sopivan käytävän (lumikinosten ansiota) ja tein siinä Sissille kaksi noutoa tennispallolla. Se on jo ihan noutohullu, onneksi palautti molemmat kerrat hienosti, niin lopetin sitten siihen. Olen toistaiseksi aina pitänyt sitä käsillä kiinni aina siihen asti, kunnes pallo pysähtyy, kun tota intoa näyttää olevan. Se ei kuitenkaan onneksi rimpuile, vaan malttaa odottaa itsekin.

Olen kovasti yrittänyt saada valokuvaa Sissin tunnistuspilkusta siinä kuitenkaan onnistumatta. Sillä on nimittäin kielen alla pieni musta piste, joka välillä vilahtaa, kun se oikein lipoo huuliaan, hauska yksityiskohta! :)

Pikolle odottelen kovasti jo juoksuja. Jos väli on sama kun ekalla kerralla, niin juoksut alkaa huhtikuun alussa. Olishan se kiva, ettei ne pilais meidän kovin täyteen buukattua koekautta... ;/ Tosiaan huhtikuun alkupuoliskolla aloitellaan mölli-wt-kokeella, mahtava tilaisuus tsekata taidot, jos vaan lumet ehtis edes vähän sulaa. Muutama mejä-ilmoittautuminen on jo laitettu heti alkukesään ja kyllähän nuo alkukesän wt-kokeetkin kovasti kiinnostaisi, mutta katotaan nyt. NIMITTÄIN olen viime aikoina treeneissä huomannut, että kyllä on otettava käyttöön ihan joka kerta pieni haltuun otto ennen treeniä. Se voi olla ihan vaan pari askelta seuraamista, mutta selvästikin tarvii välillä vähän ravistaa ennen käyttöä. Tämän ravistelun jälkeen Piko on tehnyt hommia ihan kohtalaisen hyvin, lyhyissä treeneissä motivaatio on säilynyt, ehkä se iän myötä saa sitä sitkeyttäkin... Tuntuu hurjalta ajatella, että tulevana kesänä voitaisiin aloitella myös Sissin kanssa koeura taippareiden merkeissä, kun tyyppi on itsekin vielä pupun kokoinen! Myöhään syksyynhän se menisi, eikä taippareiden kanssa pidetä kiirettä, katellaan, miten pentu kehittyy...

P.S. Nyt on muuten tarvikemyynnissä uusia pyyhkeitä, pieniä limenvärisiä ja isoja ruskeita, joihin on brodeerattu Kaakon Noutajakoirayhdistys sekä kokomustia dameja!!!

Ei kommentteja: