perjantai 12. lokakuuta 2012

Treenikertaus

Agilityharjoitukset jatkuu... Ohjaajat seisoo kun puupölkyt ja AINA väärinpäin ja väärällä kädellä... No, eihän siitä hyvä seuraa! :) Kotiläksynä meillä oli saada koira koskettamaan pientä lätkää (esim. pakastusrasian kansi). Natsa tarjoaa tätä liikettä helpommin ja selvästi oppi naksuttimen merkityksenkin nopeasti. Natsan kanssa otettiin etäisyyttä jo jopa 5 metriä ja koira viuhtoo edestakaisin ohjaajan ja lätkän välissä. Piko sen sijaan ei tee tässä kohtaa mitään, paitsi käskystä. Kyllä sekin käy lätkää koskettamassa, mutta vasta kun annan jonkinlaisen käskyn. Natsan kanssa tulikin äkkiä ongelmaksi se, että Natsa tuo lätkän mulle käteen, vaikka sitä piti vaan käydä koskettamassa -> vaihdamme tiiliskiveen.

Agility-tunnilla on ollut hauskaa analysoida meidän koiria. Kun niille ei ole koskaan ennen käytetty naksutinta, ne eivät varsinaisesti tarjoa oma-aloitteisesti mitään liikettä, vaan tekee ainoastaan silloin, kun käsketään. Hallinta on tässä(kin) lajissa meillä jopa liian hyvää, eikä koira irtoa ohjaajan läheltä hillumaan, vaikka joskus niin pitäisikin! Nyt pitäisi opetalla kiertämään esimerkiksi puita/tolppia ja jatkaa naksuttimen käyttöä.

Myös agilityssä, kuten aiemmin muissakin lajeissa, törmäsimme samaan ongelmaan: Koirat oppii houkuttelemalla/motivoimalla alkeet liian helposti, jolloin siirrymmekin jo seuraavaan vaiheeseen. Mutta kun motivointia/houkuttelua ei tulekkaan, ei koirat edes yritä tehdä liikettä, vaan ne edelleen odottavat sitä houkuttelua. Mietinnän paikkoja!

Tein Natsalle vaikean verijäljen ihan testimielessä. Lähes koepituinen, 20h hajustunut, erittäin kosteassa ja riistarikkaassa maastossa. Kulmia ja makauksia. Kaksi ihan selkeätä hukkaa olisi tullut, mutta muuten selvitti jäljen loppuun asti. Alkuun lähti tosi hitaasti, syytä en tiedä. Ehkä vesi oli vienyt verta laajemmalle alueelle tai jotain... Kehityskelpoinen kuitenkin!


Tää bloggeri on niin hauska, kun saa vaihdella ulkoasua mielen mukaan! :)


En tiedä, onko vikaa tullut kuvaajaan vai kameraan, mutta tuntuu, ettei nykyisin saa mustasta koirasta ollenkaan tarkkoja valokuvia...

Ei kommentteja: