sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Treeniä eri muodoissa

Torstaina aloitettiin uusi laji, Agility. Molemmat koirat pyörii siellä mukana. Hirveesti tuli ekalla kerralla uutta asiaa ja kotiläksyäkin! Naksutin, jota en ole koskaan käyttänyt, otettiin nyt käyttöön. Onhan tuota moni käyttänyt koiran koulutuksessa ja kait se on näin parin päivän kokeilun jälkeen myönnettävä, että on melkosen tehokas väline! Kerran viikossa olisi tarkoitus käydä Agilityssä tässä loppuvuoden aikana. 

Vesitreenikausi alkaa olla meidän osalta hiljalleen ohi. Natsan veteenmeno ei edelleenkään ole mitään 100% varmaa ja ensi keväänä alotellaankin taas ihan helpoilla vesitreeneillä. Nytkin vesitreenit on tehty erittäin motivoidusti ja helpoilla tehtävillä sekä yritetty pitää vauhtia yllä. Pikon vauhtinoudot myös siivittävät Natsaa parempaan vauhtiin.

Pikon läsnöolo treeneissä on ollut suuri helpotus ohjaajalle. Haussa se etsii viimeiset damit... :) 


PIKO:


Natsan kanssa tehtiin pienen tauon jälkeen hakua. Ja kappas, ehkä pitäisi tehdä vähän useammin... Aika paljon tulee tyhjänä takasin, vaikkei hakuruutu todellakaan ole ollut mikään vaikea. Kyselyä ja tyhjänä takasin tulemista siis. Innolla se kuitenkin aina lähtee uudestaan hakuun. Tässä ehkä näkyy Natsan käsittämättömän kova kuuliaisuus ja pieni itseluottamuksen puute sekä koiran pehmeä luonne. Kuuliaisuus on hyvä juttu, tietenkin, mutta nuo muut sitten eivät. No, toivotaan että tarpeeksi helpot, onnistuneet, motivoidut treenit sekä ikä tuovat lisää itseluottamusta.

NATSA:

Ilmari-kissa on kotiutunut mainiosti. Se on luonteeltaan aivan valloittava, rohkea ja ihmisrakas.


Toisinaan tuntuu, että Ilmarin rohkeus saattaa ajaa sen joskus vaikeuksiin... Toivottavasti sillä on edes joku tolkku päässä... Tässä Ilmari kiipeilee yläaitan kaiteella. Satuin paikalle, kun se pujotteli kaidetta kun jotain agility-keppejä... Ilmari tunkee joka paikkaan perässä. Joku päivä se varmaan vielä jää autoon, joka meille tulee kylään...


Viime viikolla tein Natsalle noin 400m verijäljen. Sille on tehty jälkiä harvakseltaan, ehkä 5 kertaa tämän kesän aikana. Täytyy sanoa, että parantaa kun sika juoksuaan, ensi kesänä kyllä mennään kokeisiin! Nyt oltiin siinä mallissa, että Natsa vetää ihan innoissan liina tiukalla koko matkan ja selvitti jäljen erinomaisesti! Pari jälkeä vielä tänä syksynä ja sitten saa sekin jäädä talvitauolle. :)

Ei kommentteja: