sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Pirkan Damit 2012

Taas oli aikainen herätys ja klo 6.00 "taksi" pihassa. 

Natsa oli Pälkäneellä odotellessa niin rauhallinen, että aloin jo huolestua kuinkahan meidän käy... Suoritus alkoi kakkosmarkkeerauksella. Hyvin pysyi kakara paikoillaan, näki molemmat heitot ja lähti luvan saatuaan hyvällä vauhdilla matkaan. Viimeisenä heitettyä damia, jonka Natsa haki siis ekaks, se joutui kuitenkin jonkun aikaa etsimään. Hyvin pysyi kuitenkin alueella ja etsi innokkasti, joten onneksi sitten dami löytyikin. Ilman mitään roikkumisia dami käteen. Toisen heiton olin itse markkeerannut täysin väärin. Onneksi mulla ei ollut aikomustakaan ohjata koiraa, koska oisin ohjannut ihan väärään kohtaan. No, tarkka lähetys ja Natsa paineli ihan suoraan damille. :) Tästä 19/20 pistettä.

Ohjaukseen tuli motivointilaukaus. Natsa lähti oikeaan suuntaan, mutta kuten niin moni muukin koira, se lähti  sivuttaista polkua pitkin pois linjalta. Kutsuin takasinpäin ja sitten haulla sai damin ylös. Totesin tuomarille, että en ala edes yrittämään ohjaamaan sivusuuntia, kun ei se niitä osaa. Toinen, kauempi dami tuli myöskin pienellä haulla... Mutta hyvin Natsa lähti kuitenkin sokkolinjaan etenemään. 14/20 pistettä. 

Hakumaasto oli jo tallautunut erittäin helppokulkuiseksi. Natsa teki mun mielestä hyvää hakua ja sai ajan puitteissa lopulta 4/6 damia ylös. Viides tuli just kolmen minuutin ulkopuolella. Erikoisen hyvä juttu oli se, että sain lähetettyä Natsan hakuun eri suuntiin ja se lähti aina sinne päin, mihin kädellä näytinkin! :) Palautuksissa ja luovutuksissa ohjaaja saisi kuulemma olla rauhallisempi. Miten niin, onhan mun saatava ne damit kopattua tarvittaessa ilmasta kiinni! ;) No ei, erittäin ansaittu kommentti tuo oli! Pisteitä 14/20.

Hakuruudun yhteistyöstä tuli 8/10 pistettä ja markkeeraus-ohjaus tehtävän yhteistyöstä 9/10 pistettä. Tämä miellytti!

Pisteitä yhteensä siis 64/80 ja jos oikein tutkin tuloksia, niin sijoitus jaettu kuudes. Koiria starttilistalla oli reilu 30. Tulokset täältä.  Tenhusen Juhan kuvia Facebookissa.

On kyllä sanottava, että melkoisen helpottava startti, vaikka epävirallinen olikin. Eniten pelkäämäni damin päällä roikkuminen ja jumittaminen eivät näkyneet millään tavalla. Kaikki damit tuli hyvällä vauhdilla käteen ja koira oli innokas! :))

Kiitos Minnalle ja Tiinalle matkaseurasta!

Ei kommentteja: