maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kevät etenee...

Lumet alkaa vihdoin lähteä ja maata on osittain näkyvissä. JEE! Natsa sai Pääsiäisviikonloppuna reeniä ihan urakalla, kun oli niin mahtavat kelit ja kovan hankikannon ansiosta hyvät reenipaikatkin. Pari kertaa tehtiin pellolle puhtaalle lumelle iso ympyrä, jonka kehälle jätettiin dameja ja ympyrän keskeltä sitten läheteltiin. Ne meni kyllä tosi hienosti. Vikalla ympyräreenikerralla homma alkoi ilmeisesti olla jo Natsalle niin tuttua, että vanha kunnon daminvaihtamisongelma nousi pitkästä aikaa esiin. Aika puskista se oikeastaan tuli, kun viime aikoina Natsa ei ole vaihdellut ollenkaan... Daminkanto-ote on edelleen useimmiten huono ja sitä täytyy harjoitella ihan erikseen, mutta en aio asiasta sen kummemmin stressata.

Päijänteellä oli vielä jäätä niin hyvin, että otettiin Padasjoellakin pientä treeniä:Ympyräharjoituksessa pystyttiin harjoittelemaan myös linjalle lähtemistä muiden koirien noutaessa samanaikaisesti. Taisi meillä olla "kehässä" yhtäaikaa kolme koiraa noutamassa, eikä kukaan ottanut häiriötä toisistaan! :)) Ei siellä tosin mitään pillisirkusta ollutkaan.

Vaikka Natsan luovutukset onkin parantuneet hurjasti, vielä joskus pieniä lipsahduksiakin sattuu... ;) 


Koiranohjaajaa täytyy välillä vaihdella, jotta saa omasta koirasta otettua itse kuvia... Mutta hyvinhän tuo näytti toimivan "vieraallakin":Markkeerauksiakin on harjoiteltu. Niihin on välillä etsitty ihan tarkoituksella ei-niin-helppoa maastoa... Maaston korkeuseroja, vaikeakulkuista maastoa ym. Tässä Natsa palauttaa vauhdilla markkeerausta:Pillipysäytystä pitäs harjotella vielä kovasti, ennen parempaa ohjautuvuutta ei wt-kokeisiin kannata lähteä... 

Olen Natsan kanssa yrittänyt jatkuvasti kovasti miettiä, miten MINUN tekemiseni vaikuttaa koiran tekemiseen. Kyllähän se niin on, että vaikka koiran geenit näyttelee tietenkin suurta osaa, niin myös ohjaajalla on erittäin suuri vaikutus. Oon kuvitellut Natsan olevan välillä vähän liiankin pehmeä, ja pehmonenhan se onkin, mutta osaa se myös näytellä hyvin. Toki koiraa pitäisi osata lukea, mutta oikeassa kohdassa virheelliseen toimintaan puuttuminen on toiminut tehokkaasti ja viesti on mennyt perille. Jossain vaiheessa tuntui, että en uskalla puuttua Natsan tekemisiin noutohommissa juurikaan, mutta viime aikoina oon tullut jo siihen tulokseen, että onhan siihen pystyttävä puuttumaan ja hyvin Natsa on sen kestänytkin. Onhan tuo ikäkin voinut tehdä tehtävänsä. Pienellä sanomisella menee hyvin perille.

Taippareihin ilmoittautuminen on alkanut... En vielä uskaltanut laittaa ilmoa menemään...

Ei kommentteja: