maanantai 7. kesäkuuta 2010

Kesäkuulumisia


Taas on aikaa hurahtanut... Sissi kasvaa tasaisesti, mutta aika hitaasti. Tällä hetkellä painoa on 14,6 kg. ja korkeutta epävirallisesti 49cm. Viikon päästä Sissi täyttää jo 6kk, aika hurjaa! Piko painoi 6kk iässä 19 kg ja oli 55 cm korkea. Sissistä tuskin tulee yhtä iso, kun Pikosta, mutta saishan tuo vielä vähän kasvaa. Viime aikoina on ollut ihan pakko vähän vähentää Sissiltä ruokaa, kun tuntuu kertyvän tuohon vatsaan ja alkaa penska näyttää ihan lihavalta!

Sissi on aivan ihana vesipeto! Tulee aina väkisinkin verrattua sitä Pikoon, vaikkei aina kannattaisi, mutta Piko ei ole IKINÄ mennyt veteen uimaan asti ilman, että sinne olisi heitetty jotain noudettavaa. Mutta mitä tekee Sissi? No heti tilaisuuden tullen käy heittämässä uimalenkin! Toistaiseksi ei rannan muodolla tai veden kylmyydellä ole ollut väliä, yhtä innoissaan on Sissi mennyt äkkisyvään lampeen ja jääkylmään Kymijokeenkin! Toivottavasti tämä ominaisuus ei ikinä katoa! Olen kuitenkin vähän yrittänyt kattoa, ettei olisi mitään pahoja oksankarahkoja Sissin uimareitillä.
Piko treenaa vaihtelevasti. Se saattaa tänään jättää syvät jarrutusjäljet rantaan ja liikuttaa jalkojaan vedessä vain tarpeellisen vähäisesti välttääkseen hukkumisen ja huomenna taas saattaa mennä ihan täysillä veteen. Vielä kun joku päivä keksisin jonkinlaisen yhtäläisyyden tälle touhulle, jotta saisin aina sen menemään samanlaisella draivilla missä tahansa treenissä. Mission impossible, maybe. Mutta sen olen kyllä huomannut, että treenit pitää ohjaajankin todella ottaa tosissaan heti, kun koira lasketaan autosta ulos. Niinkuin monet kokeneet ohjaajat ovat valistaneet, niin koira peilaa ohjaajan fiiliksiä ja aina kun treenataan, tehdään täysillä!

Viime viikolla oltiin lyhyessä iltakoulutuksessa, jossa kouluttajina olivat Pia Riiheläinen, Ville Seppälä ja Miso Sipola. Vesitreenin Piko teki veltosti, mutta meni sentään veteen. Tässä olisin kyllä sanut olla tarkkana jo siellä autolla, kait olivat kouluttajat jo liian tuttuja ja tuli mentyä ihan takki auki. Sitten kun siirryttiin pellolle, aloin jännittämään Mison suunnitelmia ja kiristin hihnan Pikon korvien taakse ja johan koirakin valpastui! Pellolla meni ihan hyvin! :)

Tänään tehtiin pari vesimarkkeerausta ja vesilinjaa sekä rannasta heti metsään selän taakse hakuruutu. Eli kaikkea sekaisin. En tiiä, mistä Piko ne energiat löysi, mutta treeni meni ihan loistavasti ja lopussakin olisi ollut vielä intoa! Hieno homma! Sissikin sai lopussa pari vesinoutoa ja kävelin sen kanssa hakuruutuun ilman käskyä ja aivan loistavasti nousi sinne jääneet kolme damia maasta ja palautukset suoraan käteen! Kunpa molemmat koirat toimisivat aina tällä tavalla! :)

Viikonloppuna Pikolla tulikaste. Ensimäinen mejä-koe voittajaluokassa..............
Ei kommentteja: