keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Kuulumisia

Sissillä vaihtumassa kulmahampaat, emme tee dameilla tällä hetkellä mitään treeniä, vaan pelkästään pehmeillä tavaroilla, hanskat tai villasukat ovat erittäin hyviä. Tottiskentällä se on kuin vanha tekijä, käytän paljon nameja vielä tällä hetkellä. Riistaan ollaan tutustuttu ja kovasti Sissi haistelee ja maistelee ja ottaa kantoonkin viimeistään sitten kun vähän käyn heilauttamassa tirppaa. Sissi ei ole vielä noutohullu, mutta toivottavasti siitä sellainen vielä joskus tulee. Nyt tavoitteena onkin tehdä 1-2 onnistunutta noutoa kerrallaan innostuneesti, palautuksista emme vielä niin välitä. Myöskään paikallapysyminen ennen noutoon lähtöä ei ole vielä ajankohtaista vaan Sissille heitellään ainoastaan paukkuja tai sitten tuulitreenejä, jossa pentu itse ilman käskyä löytää noudettavan esineen. Ja aika kivasti ne hanskat ovat sieltä nyt nousseetkin. Mutta ehdottomasti teemme näitä vielä tutuissa paikoissa.

Tänään ajettiin yön yli muhineet verijäljet. Sain tehtyä Sissillekin valjaat Pikon vanhoista säädettävistä autovaljaista. Alueella on nähty paljon hirven jälkiä ja taisivat sotkea Sissin jäljen viime yönäkin, sen verran päättäväisiä pistoja Sissi teki pois jäljeltä. Mutta tällä kertaa Sissin jäljestys oli jo erittäin vapautunutta ja se jopa heilutti hiukkasen häntäänsä koko matkan ajan!! Sissihän ei heiluta häntäänsä samalla voimalla kun Piko vaan sen heilutus on erittäin pientä ja melko huomaamatonta. :) Selvästikin Sissi alkaa päästä jyvälle jäljestämisestä ja se taisi ihan jopa tykätä siitä! :)

Piti oikein netistä tarkastaa, että miten se oikeaoppinen katkokulma voittajaluokan jäljessä menee ja tehtiin Pikolle sitten sellainen. Vaikea uskoa, että Pikon vauhti koskaan rauhoittuu, kyllä se on vaan minun yritettävä muistaa hidastella. Aiemmin tehtiin melkeinpä aina kulmiin makaukset, joihin koira pysähtyi, mutta nyt kun kulmissa ei olekaan makauksia, meinaa Piko mennä aina ohi. Mutta narunmittaisen koukkauksen kautta palaa takaisin jäljelle. Katkokulmassakin teki reilun narun mittaista ympyrää, kunnes löysi taas jäljen. Piko on ilmoitettu tulevana viikonloppuna mejä-kokeeseen, mutta olemme ensimmäisellä varasijalla...

Jospa illalla mentäisiin taas Sissin kanssa hengailemaan taipparikurssille, pääsee pentu kattelemaan vesityöskentelyä!


Ei kommentteja: