sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Touhukas viikonloppu takana

Nyt on hyvä omatunto kun on ehtinyt koirien kanssa puuhailemaan viime päivinä kovasti. Tänään jäljestettiin, Sissille taas ihan perusjälkeä ja hyvin se pääsi loppuun asti omatoimisesti. En päästänyt sitä paria metriä kauemmaksi jäljestä. Pikon jäljessä oli mittaa ehkä noin 400-500 metriä ja mukana kulmia, makauksia suorilla pätkillä sekä suoria katkoja. Kulmat oli ehkä vaikein osa, ne meinasivat mennä pitkäksi, mutta pienen koukkauksen kautta takasin jäljelle. Pikon jäljestystä on hieno katsella kun se on niin tosissaan ja innoissaan.

Sissille paukuteltiin ekaa kertaa starttarilla ja sulateltiin taas varista. Vaakku oli viety metsään pienen jäljen päähän ja Sissi jäljesti vapaasti ilman käskyä ja löysi vaakun. Kävin vähän liikuttamassa vaakkua, jonka jälkeen Sissi otti hyvän kanto-otteen ja kantoi polleasti. Pussillinen makkarapalasia tekee ihmeitä ja Sissi terästäytyy, kun tehdään perustottista. Ihana pentu, niin kiltti, että jossain vaiheessa varmaan kostautuu tämä ajatusmaailma... Onneksi kuitenkin tekee mukavasti perustottistakin, kun oikein otetaan namit esille ja oikealla asenteella mennään. Susannalta saatiin hyvä neuvo tehdä tässä vaiheessa noutoja pelkästään villasukista tai hanskoista tms. tehdyillä "palloilla", ettei herkkiin ikeniin satu.

Piko joutuu alistumaan kyllä välillä, kun revitään korvasta tai ravistellaan niskanahasta ja Piko vaan tuijottaa mua, että tee jotain. Mutta minä en tee mitään, sanokoon neiti itse. Aika hyvin Sissi kuitenkin osaa lukea Pikon eleitä ja lopettaa kiusaamisen pienestä merkistä.... :)

Ei kommentteja: