lauantai 21. kesäkuuta 2014

Nome-b Uurainen 7.6.2014 ALO 0

Natsa starttasi Uuraisilla kesän ekassa nome-b-kokeessaan. Lähdin kokeeseen huomattavasti luottavaisemmalla mielellä, kun viime kesänä, koska treenit olivat menneet hyvin ja onhan koirakin vuoden vanhempi. Tuomarina oli Mika Lappalainen Tässä lyhyt selostus:

Maaohjaus. Heinikkoa, johon oli jo muodostunut polku. Tosi lyhyt matka. Yhdellä käskyllä. Helposti.

Hakuruusta yksi lintu. Helposti.

Vesiohjaus. Kaislikon reunaa myöten, lintu oli kaislikon reunalla. Etukäteen päätin, että yritän laittaa Natsan menemään enemmän avoveteen päin, ettei kaislikko vetäisi liian syvälle. Vetihän se. Parilla käännöllä riista ylös. Helposti.

Kaksoismarkkeeraus. Eka heitto rannan suuntaisesti kaislikkoon ja toinen heitto avoveteen. Lokkeja molemmat. Avoveden lokki tuli hyvin. Toiselle lokille lähetyksessä Natsa kääntyi kaksi kertaa kysymään, että menenkö tosiaan? Molemmat lokit löytyi helposti.

Hakuruutu. Yksi lintu ylös, koska suorastaan törmäsi siihen. Heti alusta asti iski mörkö. Mitään ei ollut tehtävissä, kun koira pomppi kuin jänis häntä koipien välissä ihan paniikissa takaisin lähetyspaikalle. Sain tehdä kaikkeni ja yrittää avata lukkoa, koska kokeen muut osa-alueet oli menneet hyvin. Mutta ei auttanut mikään.

Että semmosta.

Ei kommentteja: