lauantai 19. huhtikuuta 2014

Joukkue-wt Korialla 12.-13.4.14

Metsästyskerho Paukku ja Labradorikerho järjestivät epävirallisen joukkue-wt-kokeen ihan meidän lähimaastoissa. Kerhojen jäsenyys velvoitti luonnollisesti sekä osallistumaan kokeeseen että talkoilemaan. Molemmat päivät oli kyllä kivoja!

Natsa starttasi avo-koirana joukkueessaan. Kylmä päivä, märkä pelto, vesisade. Ei todellakaan Natsan keli ja se kyllä näkyi. Siitä huolimatta kaikki damit tuli talteen!!

1.Rasti
Alo-koira otti ensin ohjauksen, sitten tuli avo-koiralle kauemmaksi markkeeraus ison ojan yli ja piti odottaa, että toimitsijat siirtyivät pois. Natsa etsi hetken alueella ja sai damin ylös. Tästä tuli 20 pistettä, joka on kyllä reilusti yläkanttiin arvosteltu, mutta emme valita. =)

2.Rasti
Alo-koira otti taas ensin ohjauksen, jonka jälkeen voi-koiralle heitettiin markkeeraus muistiin. Avo-koira piti saada ohjauksella ison velli-ojan yli metsään. Käänsin Natsaa sen verran, että se ei varsinaisesti nähnyt ohjausta eikä markkeerausta, koska ne olisi satavarmasti painaneet koiraa kovasti. Monen monen vääntämisen jälkeen sain Natsan damille. Pisteitä 9.

3.Rasti
Peltomarkkeerauksia. Ensin alo-koiralle. Toimitsijat liikkuivat taas ja sitten alo-koira sai suorittaa. Heitto avo-koiralle ja taas toimitsijat liikkuivat. Olin ihan varma, että Natsa näki heiton enkä pitänyt sitä kovin vaikeana. Toisin vaan kävi ja lähtönopeudesta pystyi heti päättelemään, ettei koiralla ollut mitään käsitystä, mihin dami oli tippunut. No, ohjaamalla dami ylös. Monella käskyllä... Pisteitä 14. Vähemmänkin olisi voinut antaa.

4.Rasti.
Alo-koiralle tuli markkeeraus peltoon, jonka jälkeen käännyttiin ihan päinvastaiseen suuntaan ja avo-koiran piti ottaa ohjaus. Pysäytys ja kääntö ja Natsa oli damilla. Tästä pisteitä 18.

Yhteensä pisteitä siis 61/80. Huono sää vaikutti joka rastilla Natsan nopeuteen, eikä tyylipisteitä voi missään nimessä jakaa. MUTTA ei se vauhti, vaan se tarkkuus. Sitä tässä on tullut hoettua niin itselle kun muillekin. Nenä toimii. Ja ehdottomasti suurin plussa tulee koiralle ohjattavuudesta. Yllättävän hyvin toimi tällä kertaa, eikä tullut jumeja. Ehkä talven pituisesta ohjauksien ja linjojen harjoittelusta on tosiaan ollut jotain hyötyä!

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan tulevaa koekautta! =)

Ei kommentteja: