perjantai 23. elokuuta 2013

Syksy alkoi

Metsästyskausi alkoi meidän osalta perinteisesti 10.8 klo 5. Kovin heikko oli valitettavasti kyyhkysaalis, mutta tulihan harjoiteltua malttia... :) Ja tekihän se Natsa silti naamioverkkoon koiranmentävän reiän, pikkasen on erilaiset kierrokset koirassa treenissä ja tositoimissa. Kyyhkyjä on nyt kyttäilty ahkerasti, mutta melkeinpä on tullut hutikutia tai sitten linnut on jossain toisella pellolla. Kaksi noutoa toistaiseksi.


Sorsastus alkoi tiistaina ja oltiinkin koko pitkä päivä veneessä. Alotettiin Kotomäessä Hollolassa ja siellä oli aamupäivällä hirvittämä määrä sorsia. Kun kello löi 12, oli aikaa valokuvata...Parin tunnin odottelun jälkeen vaihdettiin Vesijärven Viitailan päätyyn ja sielläkin näkyi mukavasti lintuja mennessä, kovin olivat vaan arkoja.


Saatiin lopulta onneksi kuusi sorsaa veneeseen. Viimeiset puoli tuntia ennen totaalista hämärtymistä oli kyllä niin runsas iltalento, että oli ihan mahdoton edes yrittää ehtiä ampua kaikkia lintuja, jotka tuli hollille. Pari harmittavaa haavakkoa (?) jäi löytymättä. Ei vaan kertakaikkiaan enää ollut koirassa pitkän päivän jälkeen paukkuja tai sitten linnut pääsi karkuun tosi kauas. Ei voi tietää. Enemmän pitää treenata ensi syksyä varten veneestä käsin tapahtuvaa kaislikkotyöskentelyä. Ensi viikolla jatketaan tositoimia. :)

Zilille on näytetty riistaa sitä mukaa, kun sitä on satuttu saamaan. Ei ole neidillä riistaongelmaa, kovasti tuntuu kaikesta tykkäävän! :) Tässä Zilillä tavi:


 Ja tässä sinisorsa:


Ja Piko The Great on ollut passissa myös mukana, mutta yhtään noutoa se ei ole saanut.Ja me ollaan muuten panostettu tähän lajiin nyt ihan tosissaan! Ostettiin kaupasta aitatolpat, siis ihan perinteiset sähköaitauksen tolpat. Kuinka helppoa ne onkaan polkasta maahan ja ripustaa naamioverkko koukkuihin juuri sille korkeudelle kun haluaa! Vielä vähän vihreää maalia tolppiin, niin ai että kuinka on hyvät. Ei tartte enää rautakangen kanssa tuskailla! :D

Ei kommentteja: