lauantai 14. heinäkuuta 2012

WT-koe Mustialassa

Natsan eka virallinen koe on takana päin. Vaikka tulos olikin alo 0, olen ihan suunnattoman tyytyväinen koiraan. Ykköstulosta en lähtenyt hakemaan, enkä olisi sitä vielä halunnutkaan, vaan halusin, että Natsa toimii kokeessa hyvällä sykkeellä ilman ylimääräistä jännitystä tai kangistelua. Ja näin todellakin tapahtui! :D

1.Rasti (Pekka Uusimäki)
Ykkösmarkkeeraus veteen. Lähetys noin 10 metriä rannasta. Ei todellakaan mikään vaikea, nollat koirille taisi tässä rastissa tulla lähinnä karkaamisesta tai damin pudottamisesta palautuksen aikana. Natsa suoriutui hyvin ja sai 16 pistettä. Pillitin palautuksen aikana useamman kerran luoksetuloa, jottei vaan ravistelisi. 

2.Rasti (Pekka Uusimäki)
Katsottiin laukaus ja ykkösmarkkeeraus puistomaastossa. Seurauttamista noin 10 metriä takaviistoon, josta lähetys damille. Natsa katsoi markkeerauksen tarkkaavaisena ja kun sanoin sivu-käskyn lähtiessäni seurauttamispätkälle, oli Natsa jo parin metrin päässä menossa damille. Pysähtyihän se kun seinään ja seurasi sitten hyvin, mutta ihan selkeä karkaaminenhan tuo oli. Eli siitä nollat ja rennoin mielin koe loppuun! :) Sanoinkin ennen koetta, että jos Natsa karkaa, niin en ole ollenkaan pahoillani, päinvastoin tyytyväinen, että suuntamme on oikea!

3.Rasti (Reima Ronkainen)
Pellolla lähihakutehtävä. Seurautettiin pari metriä ja katsottiin laukaus korkeampaan heinikkoon. Jatkettiin seurauttamista ja sitten vasta lähetys. Matka oli ehkä 10 metriä, eli TOSI lyhyt. Natsa eteni hyvin, hiukan sivuun, jossa jouduin pysäyttämään ja kääntämään vasemmalle (vaikka jostain syystä oikeaa huusinkin......!!). Pari ylimääräistä kiekuraa joutui tekemään heinikossa ennen kuin dami nousi ylös. Seuraamisen aikana Natsa haisteli pariin otteeseen maata ja damin luovutus oli hätäinen. Pisteitä tästä kuitenkin 16.

4.Rasti (Heikki Nevalainen)
Ykkösmarkkeeraus puistikossa. Laukauksen aikana Natsa nousi seisomaan (!!), mutta ei karannut. Meni metrin verran damista tuulen alle, josta sai hajun. Luovutus taisi tässäkin olla hätäinen. Pisteitä 9.

Odotteluiden aikana Natsa nukkui niin rauhallisesti, etten todellakaan uskonut sen enää liikkuvan mihinkään. Onneksi se kuitenkin heräsi tehtäviin sen verran, että saatiin damit ylös. Ihanne koekoira oli kyllä tällä kertaa! :) Tehtävät oli kyllä tosi helpot.

Tuloksia ja valokuvia täältä.

Ei kommentteja: