perjantai 30. joulukuuta 2011

Riistatreeniä

Nyt täytyy heti kirjoittaa, kun kerrankin ehtii... Tälle päivälle oli suunnitteilla riistatreeniä Natsalle ja treenikaveri Dorikselle (Jummi-Jammin Teerenpeli). Sulamassa oli lokki, sorsa ja 4 varista. Tarkoituksena oli tehdä ainakin kunnon hakuruutu.

Hakuruutuun otettiin yksi koira kerrallaan ja se jäi lähetyspaikalle odottamaan, kun ruutu täytettiin. Natsalle näytin lokin ennen hakua ihan vaan siksi, että se ei ole riistaa nähnyt pitkään aikaan. Mutta haku oli siis ihan täysin motivoitu. Natsa teki erittäin tehokasta työtä. Sillä oli nenä hyvin mukana ja koska intoa riitti, haetutin sitten samantein kaikki kuusi riistaa... Ruutu oli suunnilleen taipparihaun kokoinen ja erittäin hyvin kyllä teki homman! :)) Ainoat kauneusvirheet tuli luovutuksissa, mutta nekin parani loppua kohden ja mun vaan pitää olla itte vähän tarkempi, kun Natsa ei varsinaisesti tule mulle tarjoamaan sitä lintua...

Doriskin suoriutui hausta erinomaisesti. Sillä on vauhtia enemmän kun laki sallii, mut onneks nenäkin tuli matkassa mukana, vähän ehkä myöhässä kylläkin välillä... ;)

Lopuksi tehtiin vielä taipparipituinen laahausjälki variksilla ja jäljen päässä köllötteli lokki. Minna veti Natsan jäljen, ettei ainakaan emännän Meindlit hajustais jälkeä liikaa. Ensimmäistä kertaa Natsa jäljesti jopa melkein koko jäljen ihan oikeasta kohtaa ja toi lokin kivasti käteen. Ai että, kyllä oltiin tyytyväisiä! :)) Treenin päälle vielä pitkä lenkki, niin nyt on ainakin hetken kotonakin rauhallista! Nyt ei tarvi taas lintuja sulatella vähään aikaan, mutta sitä pupua pitäs kyllä jostain etsiä. Joka tapauksessa tästä on hyvä jatkaa taas harjoituksia! :)

Ei kommentteja: