maanantai 26. joulukuuta 2011

Natsan kuulumisia

Uuteen vuoteen uudella blogin ulkoasulla. Tuo Lauttarannan- nimi ei ole mikään virallinen, vaan ihan täysin epävirallinen. Meillä on tuossa lähirannassa ollut joskus muinoin lauttaliikennettä ja se on koirien lähes päivittäinen uintipaikka. Olen joskus kyllä ajatellut, että jos mulla olisi kennelnimi, niin yksi vaihtoehto voisi olla juuri tuo Lauttarannan... Sit kun on sellanen narttu, jolla voisi... No, ei nyt mennä asioiden edelle... :)

Joulu on nyt vietetty ja kohti vuoden vaihdetta mennään. Natsalla alkoi juoksut muutama viikko sitten, eli noin 9kk iässä. El Muchos Buenos Nachos on kehittynyt viimeisen kuukauden aikana kovasti. Ja ennenkaikkea hyvään suuntaan! Jossain vaiheessa kesällä/syksyllä tuntui, että pentu osaa tulla sivulle istumaan vain ja ainoastaan silloin, kun on ruoka-aika, mutta yhtäkkiä huomasin, että oppi on sittenkin mennyt perille vähän syvemmällekin. Yhtäkkiä mulla onkin treenissä koira, joka osaa jo tulla sivulle ja pysyy siinä hiljaa paikoillaan.

Myös syksyn palautusvaikeudet on parantuneet huomattavasti. Tein päivittäisiä toistoja sisällä luovutuksissa ja muutamassa ulkotreenissä juoksin koiraa karkuun piiiitkän matkaa. Sitten yhtäkkiä Natsa toikin damit suoraan ilman kaarroksia! Hyvä Natsa! Daminkanto-ote on vielä pääosin huono, mutta sitäkin työstetään, enkä ole sen antanut häiritä sen suuremmin. Hyvästä otteesta aina kehutaan.

Natsan treenit on pääosin olleet vielä lyhyitä ja helppoja, hyviin onnistumisiin päättyviä tehtäviä. Silloin tällöin on kuitenkin kokeiltava rajoja ja vähän vaikeutettava ja pidennettävä matkoja ja sitten taas palataan vähän taaksepäin. Hyvin on pentunen jaksanut ne muutamat pidemmätkin treenit, eikä lamaannu, vaikkei joku tehtävä heti onnistuisikaan.

Teknisesti on vielä paljon treenattavaa esimerkiksi seuraamisen, taaksepäin lähtemisen, pillipysäytyksen, lähihaun ja sivusuuntien kanssa. Sokkolinjoja ei missään nimessä tässä vaiheessa olla vielä tehty, muutamia muistipaikkoja kylläkin. Hakua on tehty pariin kertaan ja irtoaa kyllä ihan mukavasti. Damin vaihtotreeniä olisi tehtävä jossain vaiheessa..... ;) Jospa tässä lähipäivinä ehtisi myös riistatreeniä tekemään. Paljon on vielä tekemistä ja harjoiteltavaa, mutta hyvään suuntaan on Natsa menossa!

Ensi vuotta olen jo vähän katsellut kalenteri kourassa, kovasti olisi penskalle suunnitelmia, mutta kahtotaan sitten minkälaisessa kunnossa kakara on. Labbisleirille olisi mukava päästä, jos vaan aikataulut natsaa...

Ei kommentteja: