keskiviikko 10. elokuuta 2011

Metsästyskausi aloitettu

Eilen ammuttiin Natsalle ensimmäiset haulikkolaukaukset. Pentunen sai katsella, kun Piko haki markkeerauksen aika pitkältä matkalta. Sitten siirryttiin sen verran lähemmäksi, että saatiin Natsalle heitettyä laukauksen jälkeen markkeeraus ja sehän hoiti sen hienosti, palautti jopa käteen! Ei minkäänlaista pelästymistä, terävöityi vaan sopivasti.

Tänään aamulla kello 3.45 herätys ja pellon laitaan kyyhkysiä kyttäämään. Piko oli mukana ja saikin tehdä töitä ihan urakalla. Alkuunsa se pelleili vähän omiaan, eikä meinannut kyyhkyt kelvata, mutta sitten ilmeisesti totesi, että ei tässä ole muutakaan vaihtoehtoa ja alkoi tuomaan lintuja hyvin. Jopa pari aika hurjaa haavakkoa se toi kivasti! Laajalla haulla tuli suurin osa linnuista, jollekkin vähän ohjasin ja otti ohjausta oikein hyvin. Yhteensä aamun saldo oli 15 kyyhkyä ja 3 varista!



Iltapäivällä kävin viemässä  aamulla hajustuneelle alueelle kolme lintua itekseni ja hain Natsan sitten ulkoilemaan kanssani. :) Natsa kulki vapaana omia polkujaan:


Kyyhkyyn törmättyään se kiikutti sen mulle käteen nätisti ja innokkaasti:


Noista kuvista vois ehkä havaita pieniä lihaksiakin!?!

Välillä varpaiden väliin jumiutunut savi häiritsi PAHASTI:


Ja ai että kun häntä pysyi välillä kivasti pystyssä. Mutta niin vaan tuli tämäkin tipu käteen, huh, onneksi!

Hyvin onnistuneet treenit Natsalla ja Pikokin toimi yllättävän hyvin pellolla. Voin olla tyytyväinen! :))

Ei kommentteja: