sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Natsa 9vko

Reilun viikon ajan on Natsa nyt majaillut meillä. Painoa on tullut jo 6,2kg, ihan sopivaa vauhtia kasvaa tässä vaiheessa. Alkaa olemaan pennussa vauhtia jo ihan urakalla. Riehumiskohtaukset ajavat Pikon ja Sissin kauhun partaalle, eikä silloin ainakaan kukaan pysty nukkumaan... ;) Yöllä on kestänyt hyvin 6h ilman pissivahinkoja. Muutenkin Natsan mielestä on mukavampi tehdät asiat ulos, onneksi! Pennun luonnettakin ollaan päästy vähän testaamaan, kun tavattiin Doris-labbis. Tulin siihen tulokseen, että pentu osaa näköjään pitää puolensa... :)

Istumista ja luoksetuloa ollaan harjoiteltu. Natsa on iloinen hännänheiluttaja ja tekee ruuan eteen mitä tahansa. Palloa olen heittänyt pariin otteeseen. Natsa tykittää lujaa hakemaan ja tulee yhtä lujaa takasinpäin. Luovuttaminen ei vielä ihan onnistu, vaan pallon kanssa olisi sitten Natsan mielestä kiva jäädä leikkimään. Mutta hyvä alku kuitenkin!
Natsan nenä testattiin yhdellä mettäkeikalla, kun se löysi 100% varmuudella kaikki paskakasat. Erityisen tyytyväinen olen siihen yhteen pieneen kikkareeseen, joka pitkän etsinnän ja nuuskuttelun jälkeen löytyi sittenkin ja Natsa palkittiin herkkuaterialla. :) Ei jättänyt hommaa kesken, vaan oli selvästi sitä mieltä, että kyllä täällä joku tuoksu on! Natsa puree kaikkea mikä liikkuu ja kaikkea mikä ei liiku. Kaikkea pitää myös maistella myös ulkona, mutta hyvin tuntuu vatsa kestävän.

Pikolle tein kevään ekan mejä-jäljen. Alotettiin ihan siitä, mihin syksyllä jäätiin yhtään sen kaunistelematta. 500 metriä jälkeä, johon sisältyi kulmia, katko, makauksia, isojen ojien ylityksiä ja erittäin riistarikasta aluetta paskakasoineen. Ja se meni aivan loistavasti!! Yritämme päästä Kaakon mejä-kokeeseen kuun lopussa. Peltotreeniäkin ollaan nyt tehty. Jos Pikon linja olisi varmempi eikä tarvis kokeessa jännittää koiran lamaantumista, niin en epäilisi yhtään ilmottaa wt-kokeeseenkin. Nyt on kuitenkin viime kesän muistot vielä liian lähellä, enkä aio ilmottaa, vaan yritetään edetä kotitreenissä. Piko reagoi mun jännitykseen vielä toistaiseksi aivan liian rajusti eikä koe onnistu.

Ei kommentteja: