maanantai 1. marraskuuta 2010

Vuosi paketissa

Koekausi päättyi pari viikkoa sitten Hauhon wt-kokeeseen. Päätin kuitenkin lähteä sinne kokeilemaan ulkomaisten tuomareiden suunnittelemaa koetta ja hakemaan kokemusta muutenkin itselleni. Pikon piste-ennätys avoimessa luokassa parani kyllä, mutta eipä silti voi juuri hurrata... AVO0 siis tuloksena. Homma kaatui jo ennenkuin alkoikaan eli karkaaminen heti ekalla rastilla! Toka rasti oli ainoa, joka meni hyvin, älyttömän helppo lähihaku, siitä 18 pistettä. Kolmas rasti tosi vaikea kakkosmarkkeeraus ja ekaks heitetty dami piti noutaa ensin. ja sen Piko löysikin, mut mun mielestä seisoskeli taas hetken damin päällä. Vika rasti walk up parin kanssa ja siitä molemmille koirille kaksi ykkösmarkkeerausta. Toisen damin Piko löysi hyvin, mut eka heitto meni ihan mun hitauden piikkiin (ei ollut juuri ajatukset enää kasassa tässä vaiheessa) eikä Piko nähnyt heittoa.

Pikon kohdalla nome-wt-puolella ei tänä vuonna menestystä tullut. Jos kaikista kokeista tulee nolla, niin peiliinhän sitä saapi katsella... Onneksi mejä-puolella kaikista kokeista tuli sentään tulos ja yksi ykkönenkin, niin edes vähän lohduttaa. Ensi vuonna odotuksissa olis sitten pari ykköstä lisää... :)  Jos kaikki menee hyvin, lähtee Piko sterilointireissulle vielä tämän vuoden aikana. Ei sitten tulevaisuudessa voi ainakaan hormooneja syytellä enää ihan täysin...

Sissi kävi tänään verijäljellä, noin 300 metrin pituisella. Kyllä labradoreilla tuo jäljestys on niin verissä, että ei juuri tartte kehottaa matkaan. Sissi olisi myös halunnut kaahata täysiä juosten jäljen läpi... On muuten paljon helpompaa pidellä pikkukoiraa, kun isompaa, jolla alkaa olla jo aika paljon voimia vetää!  Toivottavasti Sissi starttaa myöskin ensi kesänä mejä-kokeessa. Sissin kanssa pitää hioa vielä jonkin verran yhteistyötä, jotta alkais riistatkin tulemaan paremmin käteen. Toistaiseksi se on katsonut parhaaksi vaan jemmata niitä itselleen, nuolla ja syödä tai riepotella..... Ei hyvä. Riistat sitä kuitenkin kiinnostaa sen verran, että en edelleenkään ole asiasta huolissani. Sissin kanssa on treenailtu edelleenkin perustottelevaisuutta, vauhdikkaita noutoja dameilla ja pallolla:


Treffattiin Sissin Zeta-siskoakin tässä pari viikkoa sitten. Tehtiin riistatreeniä ja lopuksi pakolliset poseeraukset, Sissi vasemmalla:

(Zeta istuu lytyssä, on se oikeasti vähän Sissiä isompi)

Ei kommentteja: