lauantai 14. elokuuta 2010

Pakkolepo ohitse

Nyt alkaa kiivastahtinen loppukesä, Pikon jalka on onneksi parantunut hyvin. Kyyhkyaloitus oli tiistaina ja Piko vietti päivän pellon laidassa. Itselläni työt haittasivat harrastusta  ja ehdin olemaan vain pari tuntia paikalla. Piko onneksi tottelee iskää yhtä hyvin (tai huonosti) kun minua. Yksi varis ja 4 kyyhkyä taisi olla saalis. Piko ei ollut ennen kyyhkyä nähnyt ja ekalla kerralla oli kuulemma vähän ihmetellyt, mutta loput oli ilmeisesti noutanut melko hyvin. Nouto-ote on Pikolla niin hento, että sulkiakaan ei kuulemma juuri ollut pudonnut.

Tänään tein verijäljen myös Sissille. Sissin jäljestys oli niin tyypillistä Sissiä, eli poukkoilua sinne tänne kovalla vauhdilla eikä järki tahdo pysyä perässä! :) Intoa riitti! Lyhyellä liinalla pidin sen kuitenkin väkisin jäljen tuntumassa ja hienosti päästiin "kaadolle" eli tänään ruokakupille. Sissin damin noutohalut ja ennen kaikkea palautushalut ovat parempaan suuntaan menossa, olen siihen tosi tyytyväinen! Yhtenä päivänä tein pitkästä aikaa damilla laahausjälkeä ja siinä jäljestys oli kovaa juoksua edestakaisin (eli ei voi kutsua varsinaisesti jäljestämiseksi..), mutta dami lopulta löytyi ja nopea palautus minulle, hienoa! :) Vaikka tässä vaiheessa Sissillä on enemmän vauhtia kun järkeä tai vainua, niin on se vauhti vaan niin hienon näköistä! 

Pikon jäljestysreissu meinasi mennä ihan pipariksi, kun unohdin hanskat autoon... Verijälki oli tällä kertaa aika tuore, joten vauhti oli ihan huipussaan. Täten mun oli pakko kietaista liina kämmenen ympärille, jotta saisin edes jotenkin pideltyä vauhdin aisoissa. Jossain vaiheessa siinä sitten huomasin, että alkaa sormien väri muuttua sen verran pahasti siniseksi, että päätin käskyllä pysäyttää koiran, jotta saisin taas veret virtaamaan...

Sissistä pari kuvaa:

Jos ensi viikolla kaikki menee suunnitelmien mukaan, on Pikolla luvassa kyyhkystämistä, sorsastusta ja jäljestämistä!

Arvostetun Labradorien Derbyn voitti tänä vuonna Pikku-Uikun Rolle Vantti, joka on Pikon puoliveli samasta isästä! Onnittelut! Mestaruudessa puolestaan toiselle sijalle ylsi Sissin emänisä Brando! Myös Pikon isä Okko sekä Sissin vanhemmat pärjäsivät hienosti! On siinä lapsosilla vielä kiinni otettavaa... :)

Ei kommentteja: