perjantai 9. heinäkuuta 2010

Piko nome-b-kokeessa

Uramme ensimmäinen nome-b-koe oli erittäin lyhyt ja ytimekäs. Ekana tehtävänä oli maaohjaus, rannan suuntaisesti, polvenkorkuisessa rantaheinikossa. Välissä oli oja, johon pysähtyi, mutta meni lopulta riistalle. Riistana oli heinäsorsa, jonka ei missään tapauksessa pitänyt olla Pikolle mikään ongelma, mutta toisin kävi. Nuuskaisu, tuijotus minuun ja pyörähtäminen riistan päällä. Eli se siitä sitten. Itse en tota pyörähtämistä nähnyt, käänsin katseen pois, kun Piko aloitti tuijotuksen. Harmi juttu, ei voi muuta sanoa.

Nuorempana Pikoa selvästi inhotti riistat, mutta nykyään koen kieltäytymisen ihan totaalisena keskisormen näyttelynä... Niinpä tänä aamuna meillä oli ensimmäisenä sorsatreeni. Tarkoitus oli puuttua siihen minuun päin tuijotteluun ja saada koira nappaamaan lintu saman tien suuhun. Melko mukavasti tähän päästiin puuttumaankin ja seuraavat noudot teki nopeasti ju hyvin... ;) Piko lähti tänään mökille miettimään asioita ja minä keskityn Sissiin. 

Ainakin kahdella Sissin siskolla on alkaneet juoksut jo 6,5 kk iässä. Sissi saa kyllä luvan pitää jalat ristissä vielä monta monta kuukautta! Strategiset mitat tällä hetkellä on 16,3kg ja 49 cm. Korkeutta ei omien mittauksieni mukaan ole viimeseen kuukauteen tullut, mutta paino kasvaa noin 300g viikossa.

Ei kommentteja: