sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Selostus Taipalsaaren WT:stä

Nyt se kauhea jännitys alkaa jo pikku hiljaa olla ohi. Piko sai yhteensä 33/80 pistettä eli tulos oli nuo0. Mutta ei me siitä lannistuta, paremmin sitten tulevaisuudessa... Romaaninhan tosta päivästä voisi kirjoittaa, mutta yritän nyt vähän pidätellä itseäni kuitenkin.

Jännitys oli erittäin kova varsinkin kahden ekan rastin ajan. Piko taisi myös huomata mun jännittämisen ja eihän Pikokaan vielä montaa kertaa ole "treenannu" tollasessa ihmis- ja koirapaljoudessa. Tästä merkkinä esim. se, että Piko pissasi aamupäivän aikana noin 10-15 kertaa, mm. kaksi kertaa rastilla, niin ei sekään ihan normaalia ole..

Rastiselostuksia: (jokaisen rastin alussa oli pätkä seuraamista ilman hihnaa)

1.Rasti Ykkösmarkkeeraus (laukaus ja heitto) pellolla, oja taisi olla välissä. Ihan perustehtävä, jota on harjoiteltu tuhat kertaa, mutta ei Piko ei löytäny damia millään. Sain käännettyä sen monta kertaa takasin päin ja aina se juoksi ohi. Ja sitten kun ei löytyny, niin alkoi into hiipua. Siis 0 pistettä.

2.Rasti Ykkösmerkkeeraus (laukaus ja heitto), pellolta lähetys ja dami tippui peltolohkojen välillä olevaan ojaan/kivirykelmään tms. Piko suoriutui loistavasti ja tästä saatiin 18 pistettä. Sydän hakkas niinkun olisin juossu 10 km täysillä. Ihan mahtava tunne!

3.Rasti Lähihaku. Kuva alla. Kreppien väliin oli laitettu dameja (en tiiä monta, ehkä 4-5) ja ne oli ilmeisesti osittain piilotettu, ei kuitenkaan kokonaan. Tähän ei tullut laukausta motivoinniksi! Kaksi damia piti hakea ja koira piti saada pysymään tolla pienellä alueella. Alussa oli seuraamista tuosta kohdasta, missä koira nyt on, tuonne ojan eteen toimitsijan luokse. Jouduin lähettämään Pikon pari kertaa, enkä oikein hyvin saanut sitä pysymään alueella. Saatiin kuitenkin loppujen lopuksi damit talteen. 9 Pistettä.4.Rasti Linjalle lähetys, laukaus tuli. Dami oli suunnilleen tuon alla olevan kuvan koiran takana.

En meinannut saada Pikoa millään noin kauas. Sivuille ohjaukset meni molemmissa ohjaustehtävissä suht hyvin, mutta tuo kauemmaksi meneminen tuotti erityisesti tässä vaikeuksia. Loppujen lopuksi dami kuitenkin löytyi ja saatiin sittenkin 6 pistettä!

Oli kuitenkin kiva huomata, että ihan suoritettavissa noi alokas-luokan tehtävät on, kunhan saadaan vaan vähän lisää treenattua. :)

Mukava päivä kuitenkin kaiken kaikkiaan, aurinko paistoi ja eväät oli hyvät! :) Ja tietenkin päivän paras juttu oli se, että voitettiin Noita-sisko kahdella pisteellä!! :)

Lisää kuvia löytyy lähiaikoina Picasasta.

Ei kommentteja: