maanantai 28. heinäkuuta 2014

Nome b Lappeenranta Natsa ALO1 ja Zili ALO3

VIHDOINKIN! Elämäni ensimmäinen ykköstulos nome b-kokeissa. On sitä muutama vuosi jo odotettukin ja hyvältä tuntui! :) Treenit kuitenkin jatkuu ja tähtäimenä seuraavaksi luonnollisesti avoin luokka Natsan kanssa. Zili starttasi ihan tilastomerkinnän vuoksi ja oli kiva nähdä, että mitä koira tekee koetilanteessa.

Kokeessa oli veteen ykkösmarkkeeraus, maaohjaus rantaheinikossa, kahdessa osassa hakuruutu sekä kakkosmarkkeeraus jossa toinen avoveteen ja toinen lämpäreelle. Matkat oli lyhyet.

Natsa teki markkeeraukset ja ohjauksen helposti. Haku meinas hyytyä, mutta sai lopulta onneksi tarvittavat neljä riistaa ylös.

Zili teki nappiohjauksen. Markkeerauksissa sillä oli vähän sellaista kokemattomuuden tuomaa haparointia, mutta sai riistat kuitenkin kaikki oma-aloitteisesti ylös. Se teki hyvää hakua, kolme riistaa riitti, koska ei oltu ykkösessä kiinni. Zilin ykkönen kariutui vesilintujen palautuksien pudotteluun. Kolme putosi, joista yksi palautus jäi kesken. Pudotti siis lokin, eikä enää tuonut sitä. Olin Zilin koekäyttäytymiseen kuitenkin tosi tyytyväinen. Se pysyi paikoillaan laukauksissa ja osaa rauhoittua odotusalueilla. Vesilintujen palautuksessa on ollut vielä hiukan haparointia varsinkin jos maamatka on pitkä. 

Sää oli tosiaan paahteinen! Lähetyspaikka kokeessa oli tosi pehmeää ja märkää suota.

Eli Natsa ALO1 ja Zili ALO3

Hetki huilausta kisakoirille ja sitten taas treenataan! :)


Ei kommentteja: