maanantai 11. marraskuuta 2013

Syksyn kuulumiset

Natsa starttasi kuitenkin vielä wt-kokeessa Kärkölässä lokakuussa, takki auki avoimeen luokkaan ilmoitin. Nollahan sieltä sitten tulla pätkähti, harmittaa vähäsen, koska rastit olisivat olleet ehdottomasti Natsankin suoritettavissa. Onneksi treenikaverit nappas ykkösiä, joten jotain hyvääkin.

Koerintamalta saatiin kuitenkin tältä vuodelta tavoitteet kasaan, wt-kokeesta alo1 ja b-kokeesta tulos, joten ei tässä hätiä. Ensi vuonna parannetaan taas. Varmasti. Natsa pääsi syksyn aikana muutaman kerran sorsaan ja useammankin kerran kyyhkyseen. Kanalintunoutoja ei sille tänä syksynä saatu yhtään. Piko sen sijaan sattui Natsan saikun aikana olemaan jahdissa ja saivatkin miehet sille pari teerinoutoa! =) 

Natsalta napattiin kohtu pois Kärkölän kokeen jälkeen, jospa tuo hormoonitoiminta nyt sitten vähän rauhoittuisi. Haava parani tosi hyvin, eikä kipuiluja ollut enää vuorokauden päästä leikkauksesta. Pahinta oli varmasti koiran pitäminen suht aloillaan.

Zilin pentupalleroajat on historiaa ja se aika komean kokoinen nartuksi. Sopivan kokoinen, sanoisin. Zilin kanssa tehdään vielä pitkään töitä kauniin luovutuksen aikaansaamiseksi, mutta intoa sillä on kovasti touhuta ja se on hyvä juttu. Oltiin Jyväskylässä pentutreffeillä ja oli kiva nähdä sisaruksia ja serkkuja isolla porukalla. Zilin sisarukset on tosi tasalaatuisia ja vauhdikkaita kavereita kaikki. Saimme nähdä myös Zilin veljen tulevaisuuden työntekoa virkakoirana. 

Zilin sisaruksia ja vanhemmat. Kuva: Maija Lappalainen

Zilin kanssa olen treenannut edelleen tosi vähän, hiljaa hyvä tulee, uskotaan siihen. Siitä saisi kiihkeän vinkujakoiran erittäin helposti (onnistuu siis myös minulta!!), tämän yritämme välttää. Ensi vuonna se ei varmasti niitä mainetta ja kunniaa koekentillä, kunhan kasvattelee vielä päätään. Mutta tykkään sen energiasta, sosiaalisesta luonteesta ja riistainnosta tosi paljon. Nyt 9 kuukauden ikäisenä se tekee omilla taipumuksillaan taipparitehtävät helposti, kaunista luovutusta lukuunottamatta. Että on siinä paljon pilattavaa! :)

Zili 8kk


Ei kommentteja: