maanantai 4. lokakuuta 2010

Viime viikkojen kuulumisia

Aloitetaan eilisestä... WT-koe Lappeenrannassa, Piko avoimessa luokassa ja tulos AVO- eli keskeytin kahden rastin jälkeen. Ekalla rastilla ykkösmarkkeeraus aika isoon ryteikkö-ojaan ja koiralle nenän käyttöä. Piko markkeeras hyvin ja pyöri ojassa, mutta ei tullut damin kanssa pois. Ojasta poistumisen jälkeen se ei edes yrittänyt etsiä damia vaan haahuili ja pysähtyi haistelemaan maata. Eli luultavasti se kävi damilla eikä ottanut sitä. Aamulla käytin sen ulkona ja teki tarpeensa, mutta sitten heti ekalla rastilla paskahätä "yllätti"... Great! 

Toka rasti alkoi ykkösmarkkeerauksella ja sitten sen takaa olis pitänyt ottaa ohjaus, mutta ei saatu edes markkeerausta ylös, kun Piko juoksi vauhdilla yli eikä tykännyt pillityksestä. Kuppi nurin ja kättelyt.  Tuomari Miso Sipolan kehotuksesta kävin sitten koiran kanssa etsimässä damin ja lähetin hakemaan sen ja sitten kyllä kelpasi. Kiitti mulle riitti!

Rastit oli ihan suoritettavissa olevia mukavia perustehtäviä ilman mitään kikkailuja. Maaston muodot eli mäet aiheuttivat haatetta. Siispä etsimään mäkisiä treenauspaikkoja, mission impossible in PKL... Harmittaa, koska uskoni tuohon koiraan säilyy silti näistä takaiskuista huolimatta, kun treenissä se on ihan erilainen eikä todellakaan ole heittänyt viime aikoina leikkiä kesken, jos markkeerausdami ei ihan heti löydykkään... Ehkäpä mun jännittäminen sitten aiheutti myös Pikon jäätymisen.. Hauholle mennään vielä yrittämään, jos vaan mahdutaan mukaan, jotta minä itse saisin tuohon aamun jännitykseen jotain parannusta...

Sissille tulee jo kohta 10 kuukautta ikää. Järkyttävää! Strategiset mitat nyt 51cm ja 16,4kg. Tein viime viikolla sille siipidamin ja sen noutaminen onnistui ilman ongelmia. Pari kertaa olen jo uskaltautunut ottamaan hihnan pois taippariotteesta markkeerauksia treenatessa ja hienosti on pysynyt paikoillaan. Maksoin jäsenyyden KSSK:hon ja siellä olis tarkoitus käydä ainakin Sissin kanssa tottelevaisuuden perusjuttuja treenaamassa. Eka kerta takana ja positiivisella mielellä ollaan. Sissiä ei selvästikään uudet koirat tai paikat häiritse, kunhan on NAKKIA! :)

Sissin isä ehti saavuttaa b-kokeista VOI1-tuloksen ja emä Ettakin pääsee ensi vuonna voittajaluokkaan, mahtavaa!

Ei kommentteja: