sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Pirkan damit 2009

Tänään ajeltiin Pälkäneelle Pirkan damien yksilökilpailuun. Pikon käyttäytyminen kisapaikalla oli niin hillittyä ja rauhallista ja siis niiiiin IHANAA, että pelkkä odottelu oli niin plussaa, josta koira olisi ansainnut monta nakkia. Eli Piko on siis tulossa juoksuun tai sit se on kipeä. Tai jotain... Tai sit meidän vaan pitää aina valita kokeet niin, että koepaikalle on vähintään kahden tunnin ajomatka ja koepaikalla pitää odotella vähintään toiset kaks tuntia... :)

Tulokset kokonaisuudessaan.

No, asiaan. Tuomareina meillä olivat Maarit Tikkanen (linja ja mark.) ja Satu Virtaranta (haku).

OHJAUSTEHTÄVÄ:
Koira ottaa linjaa hyvin, mutta epäröi hieman damin otossa. Koira löytää ensimmäisen damin ohjaajan luokse tullessaan. 10pistettä.
Pidin Pikon vapaana, kun laukaus linjaan tuli. Tällä kertaa ei meinannutkaan karata! Hyvä! Haki ekaksi kauimmaisen damin. Juoksi suoraan lähimmän yli, se oli kyllä tosi lähellä, ei siis nenä mukana... Toisella lähetyksellä juoksi TAAS lähimmän damin yli ja sit kun kutsuin luokse, niin tosiaan "kappas, löysin täältä damin".

PAIKALLISTAMISTEHTÄVÄ:
Koira löytää ensimmäisen damin pienellä hajulla. Markkeeraa toisen helposti. 18 pistettä.
Jossain tässä vaiheessa onnistuin astumaan koiran paskaan. Ja Piko inhoaa toisten koirin jätöksiä. Ekan damin noudon jälkeen en saanut sitä sivulle, jotta olisin voinut lähettää sen toiselle damille, koska lähetyspaikalla ja mun kengissä leijui kamala haju... Eli lähetys erittäin huolimattomasti "sinne jonnekkin päin", mutta onneksi löysi hyvin. Palautus ei sujunu, roiskas vauhdissa damin mun jalkoihin hypäten samalla koiranpaskahajualueen yli...

HAKU:
Tuo 4/6. Vauhdilla hakua tekevä koira, jonka tehokkuutta laskee jo tyhjennetyllä alueella työskentely. 15 pistettä.
Mitäs tohon sitten... Yks dami tippu palautuksessa maahan. Teki mun mielestä koko ajan hyvin töitä. Olis ansainnu 20 pistettä! :)

Mutta siis hyvät fiilikset koko päivästä. Järjestelyt toimi loistavasti, kiitos siitä!!

Mehän saatiin yksilökisassa aikaseks Jummi-Jammin muumi-pentujen välinen kisa. Siis J-J Noita, J-J Pikku Myy "Sentti" ja Piko. Me valitettavasti hävittiin tää skaba... Mutta olihan ne parempia. VÄHÄN! Sentti sai 51 pistettä, Noita 49 ja Piko siis 43 pistettä (sijoitus 16/35). Tässä vois kyllä sen verran nyt jossitella, että jos nää siskokset olis ollu pari kuukautta nuorempia, niin oltais päästy kenneljoukkuekisaan ja tällä pistemäärällä oltais voitettu suorastaan ylivoimaisesti!! :D

Ai niin, meidän seuraava koira valitaan vain ja ainoastaan värin perusteella. Tässä esimerkkinä Jummi-Jammin Kielikello eli Kike:Ei kommentteja: