lauantai 14. helmikuuta 2009

Tällä viikolla seuraavaa...

Maanantaina saatiin ekaa kertaa tutustua fasaaniin. Se oli yllättävän mukava Pikon mielestä! Päästiin kokeilemaan myös varista ja pientä jäykkää kania ja kaikilla näillä otin muutaman lyhyen noudon eikä hirveitä empimisiä tällä kertaa. Häntä heilui ja sehän on hyvä merkki!

Tänään sitten oltiin Kaakon Talvinomekarsinnassa Paukun majalla. Kaksi rastia, joissa tehtävinä kaksoismarkkeeraus, linjalla kaksi damia ja 3 minuutin haku. Me alotettiin linjasta ja markkeerauksista. Henkseleitä paukutellen menin ja päätin pitää neidin vapaana, kun eihän se ole varastanut noutoon pitkään aikaan. VIRHE NRO 1. Linjalle kun ammuttiin niin tämä pikku piru lähti kun tykin suusta. Ei hyvä. Lähetin uudestaan ja löysi hyvin molemmat damit.

Sitten kaksoismarkkeeraus jäällä. Damit jäi hyvin näkyville, joten sinänsä helpohko. Aattelin, että no nyt se ei ainakaan enää varasta, kun kerran sain karjastua äänihuuleni pihalle. VIRHE NRO 2. Hihna taskuun ja lähetyspaikalle. Piko markkeeras molemmat heittäjät ensin hyvin ja näki molemmat heitotkin hyvin. Ekan heiton jälkeen pysy hyvin paikalla, mutta toisen heiton jälkeen lähti taas kun telkkä pöntöstä ilman lupaa. Siinä vaiheessa olin jo niin pihalla, etten saanu sanaa suustani, vaan koira sai karkaamisesta palkkioksi noudon. Ei hyvä. Ja taas, molemmat damit löytyivät helposti.

Sitten olikin jo kaikki paineet ja jännitykset tipotiessään ja voitiin siirtyä rauhallisin mielin hakuruutuun. Enää ei ollut mitään hävittävää, kun mainekin oli jo mennyt... Hakuruutuun oli viety viisi damia joista kolme piti löytää kolmessa minuutissa. Damit oli piilotettu lähes kokonaan lumen alle. Nenä käyttöön siis. Tämä meni onneksi ihan nappiin ja Piko ehti löytää kolme damia. Näin saatiin loppuun hyvä onnistuminen ja mieliala koheni himppusen. Loppujen lopuksi taisi 13 osallistujasta kaksi koiraa löytää kolme damia, joten Pikohan teki hyvän työn! :) Tuloksissa olimme sijalla 6. (muistaakseni) kun osallistujia oli tosiaan 13 kpl.

Jatkossa aletaan taas herättelemään noita tipuja tuolta pakkasesta ja suunnataan katse pikku hiljaa kohti uran suurinta päämäärää eli taippareita.. :) Ja Labradorileirillekin täytyy muistaa ilmoittautua heti maanantaina.... Täältä tähän, tsau!

Ei kommentteja: